Een EQUIWOOD-houtblok, wat is dat?

Een houtblok gemaakt van gerecycleerd afval! 

Dit is het concept: de houtkrullen die maneges gebruiken als strooisel worden ingezameld, gedroogd en samengeperst. Het eindresultaat is een gekalibreerd en geurloos product dat gebruikt kan worden in inzethaarden, kachels en ketels. Dit product is uiteraard gegarandeerd compatibel met traditionele verwarmingstoestellen.

 

Met dit ecologisch concept kunnen we maneges een duurzame en slimme oplossing aanreiken om hun afval te verwijderen. De combinatie van paardenmest en houtkrullen kan immers niet rechtstreeks gebruikt worden als natuurlijke meststof door landbouwers, die trouwens de voorkeur geven aan mest op basis van stro.

 

Ook de consumenten zullen dit voordeel voelen in hun portemonnee. EQUIWOOD biedt namelijk een voordelig kwaliteitsproduct aan: warmer, droger, compacter en goedkoper dan traditioneel hout. Wat reëel verbruik betreft, stemt een pallet EQUIWOOD overeen met 4 kubieke meter hout ... EQUIWOOD neemt dus beduidend minder plaats in, is gebruiksvriendelijker en de houtstapel ziet er veel schoner uit.  

 

Op middellange termijn willen we u een product kunnen aanbieden dat voor 100% afkomstig is uit deze bedrijfstak. Voor het seizoen 2015-2016 is EQUIWOOD ook samengesteld uit zagerij-afval.  

 

Bedankt!!! Dankzij uw vertrouwen en uw steun zullen we deze doelstelling bereiken in België!!!

Kenmerken van het product

100% natuurlijke brandstof

Bij de vervaardiging van Equiwood-blokken wordt geen lijm of chemisch additief toegevoegd

100% Belgisch en lokaal

Het volledige recyclageproces vindt plaats in België.

Voordelig

Equiwood-houtblokken branden langer dan traditioneel hout. Dat is te danken aan hun lage vochtigheidsgehalte en compactheid.

Kwaliteitsvol product

Schoon, gekalibreerd, geurloos, constant product

Duurzaam

Er worden geen bomen gekapt om Equiwood-houtblokken te maken Bij onze methode wordt een afvalproduct gerecycleerd.

Beperkte opslagruimte

Beperkte opslagruimte: veel plaats bespaard om uw brandstof op te slaan.

Esthetiek

Een warm houtvuur is ook mooi om naar te kijken! Met Equiwood kunt u genieten van de mooie vlammen!

Stabiele prijs

Stabiele prijs ten opzichte van andere brandstoffen.

Hoog verwarmingsvermogen

De lage vochtigheidsgraad gecombineerd met de hoge compactheid zorgt voor een optimale warmteproductie!

Ecologische tip

Dit is een organisch product, dus de assen kunnen perfect gebruikt worden als meststof in uw tuin

Blijf lekker warm deze winter en verbruik 4 keer minder hout

5steres.jpg

Dankzij zijn uitstekende verwarmingsvermogen stemt een kubieke meter EQUIWOOD-houtblokken overeen met 4 kubieke meter traditioneel hout. Zo spaart u dus aanzienlijk meer plaats uit en de houtblokken zijn ook veel handiger in gebruik
Ontdek de andere voordelen van EQUIWOOD

Gebruikstips

Hoe EQUIWOOD-houtblokken gebruiken?

EQUIWOOD-houtblokken steekt u op dezelfde manier aan als traditioneel hout. U kunt best een mooi bed van kolen creëren met stukjes hout of aanmaakblokjes gebruiken op de gepaste manier. De kwaliteit van uw installatie heeft uiteraard ook een impact op de prestaties van de EQUIWOOD-houtblokken.

Voorzorgsmaatregelen

De EQUIWOOD-houtblokken kunnen gebruikt worden in elk type van verwarmingstoestel dat geschikt is voor traditioneel hout. Lees aandachtig de gebruiksaanwijzing van uw verwarmingstoestel. Maak uw verwarmingstoestel regelmatig schoon en laat uw schoorsteen regelmatig vegen. Bewaar uw EQUIWOOD-houtblokken buiten bereik van vocht.

Advies

Omdat EQUIWOOD-blokken deels samengesteld zijn uit organisch materiaal, kunt u de assen perfect gebruiken als meststof in uw tuin, groentetuin of bloemenperk.